Automatska

Pop

Friday, January 18, 2019

PRIPREMITE JABUKE I NAPRAVITE OVO REMEK-DJELO: Izvrsnog je okusa, a jednostavno se priprema

PRIPREMITE JABUKE I NAPRAVITE OVO REMEK-DJELO: Izvrsnog je okusa, a jednostavno se priprema (VIDEO)

vu prekrasnu pitu od jabuka napravila je Ann Reardon, a recept je objavila na blogu How To Cook That. Napisala je kako joj je jedan od najvećih izazova s kojima se suočila kod ovog deserta bilo to kako zadržati crvenu boju jabuke. Otkrila je kako.

Potrebno je:

Tijesto:

250 g običnog brašna
125 g maslaca
100 g šećera
60 g usitnjenih pekan oraha, a može i običnih
1 jaje
Postupak: Utrljajte maslac u brašno, dodajte orahe i šećer pa jaje. Razvaljajte tijesto tanko i ispecite na 180 stepeni oko 20 minuta – tako da bude hrskavo

Premaz od pekmeza:

80 g pekmeza
1 kašika vode
Postupak: Otopiti na toploj tavi pa četkicom premazati preko tijesta.

Krema:

200 ml mlijeka
4 žumanca
37 g šećera
14 g kukuruznog brašna
100 ml vrhnja
vanilije po želji
Postupak: Umutite zajedno žumance, šećer i kukuruzni škrob te malo mlijeka. Zagrijte preostalo mlijeko dok ne provri pa u njega polako ubacite tu smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Potom umiješate. vrhnje i vaniliju.

Za ruže od jabuka:

16 crvenih jabuka
125 ml svježeg soka od narandže
105 g šećera
110 g rastopljenog maslaca
Postupak: Narežite jabuke kao u videu pa ih stavite u posudu sa smjesom soka od narandže i maslaca, neka se namaču deset minuta – to je tajna očuvanja crvene boje. Nakon toga ih poslažite na kolač kao u videu.

No comments:

Post a Comment

Automatska