Baklava
Sastojci:
1 tijesto za baklavu – kore
30dag oraha mljevenih
30 dag oraha izrezanih
2 vanilije
1 korica od limuna
ulja za polijevanje
1 tijesto za baklavu – kore
30dag oraha mljevenih
30 dag oraha izrezanih
2 vanilije
1 korica od limuna
ulja za polijevanje
Za sirup
1 kg šećera
1 l vode
1 limun
1 kg šećera
1 l vode
1 limun
Priprema:
U kockasti lim stavite malo ulja pa dvije kore, malo poprskati uljem po tijestu, u zdjelu staviti orahe mljevene i rezane limunovu koricu i vaniliju pa sve zajedno izmiješati, posipati ravnomjerno orahe pa kore a svaku koru malo poprskati uljem, i tako dok se ne potroše sastojci, tijesto mora biti zadnje preko oraha i opet poprskati uljem, izrezati na kockice po želji staviti u zagrijanu pećnicu na 200 i peći 10 minuta, smanjiti vatru i neka si još peče 30 minuta. Vruću pečenu baklavu preliti vrućim prokuhanim sirupom.
U kockasti lim stavite malo ulja pa dvije kore, malo poprskati uljem po tijestu, u zdjelu staviti orahe mljevene i rezane limunovu koricu i vaniliju pa sve zajedno izmiješati, posipati ravnomjerno orahe pa kore a svaku koru malo poprskati uljem, i tako dok se ne potroše sastojci, tijesto mora biti zadnje preko oraha i opet poprskati uljem, izrezati na kockice po želji staviti u zagrijanu pećnicu na 200 i peći 10 minuta, smanjiti vatru i neka si još peče 30 minuta. Vruću pečenu baklavu preliti vrućim prokuhanim sirupom.
Recept poslala: K.
No comments:
Post a Comment