Automatska
Pop
Da bi ste pogledali clanak kliknite na sliku ispod
Thursday, January 17, 2019
MASCARPONE LJEŠNJAK MOUSSE TORTA: Čokoladna torta koja je baš svakog oduševila!
Sastojci:
Podloga:
▪ 200 g samljevenog keksa
▪ 100 g maslaca/margarina
▪ 200 g čokolade za kuhanje
▪ 3 žlice šećera
▪ 3-4 žlice ruma
▪ 6-7 žlica pečenih samnljevenih lješnjaka
Mousse krema:
▪ 500 g Mascarpone sira
▪ 400 g Nutelle
▪ 350 ml vrhnja za šlag
▪ 1 krem fix
▪ 7 g želatina u prahu
▪ 5 žlica šećera u prahu
▪ 5 žlica kakaa
Čokoladna glazura:
▪ 100 ml slatkog vrhnja
▪ 150 g čokolade
▪ 50 g maslaca/margarina
▪ 2-3 žlice ruma
▪ 2-3 žličice meda ili šećera u prahu
Priprema:
Podloga:
Samljeti keks, pa mu dodati otopljenu čokoladu, otopljen maslac/margarin, šećer, rum i na kraju ljesnjake. Na rumu i lješnjacima nemojte škrtariti jer te dvije komponente zaista dopune okus Nutelle.
Sve fino zamutiti, pa utisnuti u kalup promjera 20 cm i fino poravnati.
Staviti u frizider da se hladi dok pravite kremu.
Mousse krema:
Električnim mikserom umutiti Mascarpone i Ntellu.
Natopiti zelatin sa 4-5 žlica slatkog vrhnja, ostaviti da nabubri. Zatim ugrijati u mikrovalnoj nekoliko sekundi da se otopi, a onda dodati u smjesu Mascarponea i Nutelle.
Miksati minutu-dvije, pa ostaviti na stranu dok pripremate slatko vrhnje.
Miksati vrhnje 2-3 minute, dodati krem fix, šećer u prahu i kakao, pa sve dobro sjedinjiti. Krem vam moze izgledati nekako suh, ali bez brige – kad ga pomiješate sa smjesom Mascarponea i Nutelle dobit ćete finu kremu.
dakle, smjesu od slatkog vrhnja lagano dodajte smjesu Mascarponea i Nutelle. Izmiješjte najprije ručno, a zatim kratko miksetrom, nekih 30-40 sekundi.
Tako pripremljenu mousse kremu preliti preko podloge i vratiti nazad u frižider na 3-4 sata.
Glazura:
Zagrijati slatko vrhnje, ali ne do vrenja. Dodati čokoladu, pa dobro umijesati ‘žicom’.
Zatim dodati maslac, rum i na samom kraju malo meda ili šećera u prahu.
Ostaviti da se malo ohladi, pa čokoladnu glazuru preliti preko torte i vratiti nazad u frižider da odstoji barem 8 sati prije posluživanja. Ako ne žurite, neka ostane i duže da se vaša čokoladna torta dobro stisne. Tada će se puno ljepše rezati, a i sveukupni dojam će biti puno bolji.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment